Banden

Bepaal zelf hoeveel banden u wenst op te nemen in uw leasecontract.

 

U bepaalt

Bij All Car Lease kunt u zelf bepalen hoeveel banden u wilt opnemen in uw leasecontract. Maak een afspraak met de voor u dichtstbijzijnde erkende bandencentrale om uw banden te laten vervangen of herstellen.

Een volledig overzicht van de door ons erkende bandencentrales vindt u hier.

 

Winterbanden

Vanaf oktober is het tijd om uw winterbanden te plaatsen. Wanneer het kwik onder de 7 graden Celcius zakt, wordt het rubber van de zomerband harder, en verliest deze daardoor veel van zijn goede eigenschappen. De zomerbanden verliezen dan hun grip op de baan. Bij hogere temperaturen neemt de slijtage van de winterbanden behoorlijk toe, daarom is het aan te raden deze terug te vervangen naar zomerbanden rond maart/april.

In uw leasecontract kan één set winterbanden voorzien worden.

 

Veilig het verkeer in

•    Met banden van 4mm profiel rijd je veilig. Bij 3mm kan aquaplanning optreden. Bij 2mm komt de veiligheid in het gedrang.

•    De juiste bandenspanning waarborgt een langere levensduur van je banden, alsook een lager brandstofverbruik. Zorg daarom dat de banden de juiste spanning hebben.

•    Als de auto in het stuur trilt bij hogere snelheden, zijn de wielen waarschijnlijk in niet in balans. Balanceren is hier noodzakelijk.

 

Belgische wetgeving

Winterbanden worden aanbevolen in België, maar zijn echter niet verplicht. Toch kan bij een ongeval in het rapport melding gemaakt worden van de afwezigheid van winterbanden. 

-    Van 1 oktober tot 30 april staat de wetgever toe winterbanden te gebruiken die een lagere snelheidscode hebben dan de originele banden van de wagen. Er moet wel een zelfklever zichtbaar op het instrumentenbord worden aangebracht waarop de maximale snelheid van de band staat.

-    Een zomerband en een winterband op dezelfde as is verboden.

-    Bij het gebruik van winterbanden, moet dit zowel vooraan als achteraan.

Winterbanden worden voor M1 voertuigen gedurende het hele jaar toegelaten voor zover de snelheidsindex groter of gelijk is aan de maximale snelheid van het voertuig.

Sneeuwkettingen mogen enkel bij sneeuw of ijzel gebruikt worden!