Frequently Asked Questions - All FAQs

Please select your question category

Algemene vragen betreffende uw leasecontract.

Uw leaseauto kan in uw bedrijfskleuren en met uw eigen logo het visitekaartje van uw bedrijf worden. Wij maken er geen enkel probleem van als u dit vakkundig laat uitvoeren. Uw wagen moet wel aan het einde van het leasecontract in oorspronkelijke staat worden terugbezorgd.
De belettering van uw auto's is niet inbegrepen in het verzekeringscontract. U staat dus zelf in voor de herstelling na een eventuele beschadiging. Enkel bij een ongeval in recht met een gekende tegenpartij kan u een vergoeding terugvorderen. 

De leveringstermijn kan bij meerdere automerken opvallend verschillen. Bij opmaak van het contract delen wij u de leveringstermijn mee. Uiteraard kan u steeds met ons contact opnemen voor de laatste stand van zaken.

Natuurlijk mag u uw leaseauto uitlenen aan uw collega, of aan een familielid:

  • mits deze in het bezit is van een geldig Belgisch rijbewijs
  • mits uw werkgever hiermee akoord gaat

Dat is mogelijk. Om dit te bespreken kan u ons contacteren op het nummer 03/641.96.11.

U kan de betaling voor uw bekeuring rechtstreeks aan de betrokken instanties overmaken. Doet u dit niet, dan wordt de parkeerretributie door ons aangerekend aan uw bedrijf, inclusief de administratiekosten.

U mag zich met uw leasewagen in alle landen van de EU begeven. Voor landen buiten de EU kunt ons het best even contacteren

Dat mag mits toestemming van onze accountmanager. U kan hem contacteren op 03/641.96.23 om dit verder te bespreken. 

U kan de betaling voor uw boete rechtstreeks aan de betrokken instanties overmaken. Doet u dit niet, dan wordt de boete door ons aangerekend aan uw bedrijf, inclusief de administratiekost.

Normaal worden facturen per domiciliëring aangeboden. Als dit niet het geval is, zijn onze facturen contant betaalbaar. U kan uw facturen per overschrijving, met creditcard, of in contanten aan onze balie, betalen. Ons rekeningnummer: 402-8549001-97. Gelieve steeds uw factuur- en klantennummer te vermelden.

Zoals bij elke wagen, is de technische keuring verplicht. U dient zich aan te bieden bij de technische controle vóór de vervaldatum, of u kan een afspraak maken met onze garage op 03/641.96.11, om de wagen door ons te laten keuren.

Vragen betreffende uw leasecontract.

Dit kan u best even nakijken in uw leasecontract, of u kunt steeds contact met ons opnemen om dit na te vragen.

U kan best contact met ons opnemen om uw contract te herberekenen.

Dat kan, er wordt dan wel een verbrekingsvergoeding aangerekend. Gelieve ons te contacteren voor meer informatie. 

Dat kan. De verkoopprijs van de wagen wordt echter niet contractueel vastgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze afdeling Sales

Dat kan, er wordt dan wel een verbrekingsvergoeding aangerekend. Gelieve ons te contacteren voor meer informatie. 

Vragen betreffende het onderhoud en de herstelling van uw leasewagen.

Bezorg binnen de 5 werkdagen de originele factuur aan All-Car-Lease NV, Frans de l’Arbrelaan 61, 2170 Merksem (BTW-nr: BE 0446.123.685), samen met uw bankrekeningnummer, en wij zorgen, na goedkeuring, voor de terugbetaling van de door u betaalde factuur.

All-Car-Lease biedt u de mogelijkheid om een set winterbanden in het leasetarief op te nemen bij operationele leasecontracten. Vraag uw accountmanager naar de exacte voorwaarden.

U kan uw wagen bij de voor u dichtsbijzijnde merkdealer laten onderhouden of herstellen, deze zal dan met ons contact opnemen om een akkoordnummer te bekomen voor de uit te voeren werken.
U kan ook een afspraak maken met onze garage op het nummer 03/641.96.11.

Kan u met uw wagen rijden? Ja? Dan kan u uw wagen bij de voor u dichtstbijzijnde merkdealer laten herstellen, of u kan een afspraak maken met onze garage op het nummer 03/641.96.11. Kan u niet meer met de wagen rijden, volg dan de instructies die u kan terugvinden in het mapje met uw boorddocumenten. 

Als u tijdens het onderhoud of de reparatie van uw leaseauto met een vervangwagen rijdt, kan u die vervangwagen bij de hersteller van uw leaseauto achterlaten, op het ogenblik dat u uw leaseauto daar ophaalt. Denk aan het afmelden bij de verhuurder van de huurauto.

U meldt de schade bij de schadeafdeling van All-Car-Lease. Vervolgens kunt een afspraak maken voor de herstelling of het vervangen van de ruit bij Auto-Glas.

Via deze link kan u bij pech of schade het Europees aanrijdingsformulier downloaden. Gelieve ons dit formulier binnen de 48 uur te bezorgen. 

Door ons erkende bandencentrales:

Donckers

Dit kan u best even nakijken in uw leasecontract, of u kunt steeds contact met ons opnemen om dit na te vragen. 

Wettelijk moet een band vervangen worden bij een profieldiepte van minder dan 1,6 mm. All-Car-Lease geeft toestemming tot vervanging bij een profieldiepte van 2 mm of minder.
Houd er wel rekening mee dat er een beperkt aantal banden voorzien is in uw leasecontract.
Indien u toch meer banden wenst te gebruiken dan contractueel werd voorzien, zullen u deze aan u worden aangerekend. 

Vragen betreffende schadegevallen en ongevallen met uw leasevoertuig.

U zal steeds de kans krijgen om binnen een termijn van 8 kalenderdagen, een tegenexpertise te laten uitvoeren. 

Vul steeds het Europees aanrijdingsformulier in, en bezorg het ons binnen de 48u. Meld steeds elke schade bij het binnenbrengen van het voertuig. U zal een vrijstelling moeten betalen zoals vermeld werd in onze voorwaarden.

Via deze link kan u bij pech of schade het Europees aanrijdingsformulier downloaden. Gelieve ons dit formulier binnen de 48 uur te bezorgen. 

Vul steeds het Europees aanrijdingsformulier in, en bezorg het ons binnen de 48u. Meld elke schade altijd bij het binnenbrengen van het voertuig. U zal een vrijstelling moeten betalen zoals vermeld werd in onze voorwaarden.

Via deze link kan u bij pech of schade het Europees aanrijdingsformulier downloaden. Gelieve ons dit formulier binnen de 48 uur te bezorgen. 

Al onze voertuigen zijn voorzien van de nodige instructies bij ongeval. Vul steeds een Europees aanrijdingsformulier in, en bezorg ons dit binnen de 48u na het ongeval.
Breng ons eveneens op de hoogte van het ongeval binnen de 24u. Dat kan via het telefoonnummer van onze dienst verzekeringen op 03/641.69.19, via fax op 03/646.65.28 of mail aan verzekering@allcarlease.be.
Indien u niet meer met de wagen kan rijden, kan u beroep doen op onze depannagedienst op het nummer 0800/13444 (indien de wagen verzekerd is bij Mercator) of 03/641.96.11 (indien hij verzekerd is bij Ethias).

Accessoires zijn meeverzekerd indien ze deel uitmaken van het leasecontract. Door u zelf aangebrachte accessoires zijn niet mee verzekerd.

Doe zo snel mogelijk aangifte van de diefstal bij de Federale Politie. Neem contact op met All-Car-Lease binnen de 24 uur, en bezorg ons een kopie van de aangifte.